Qui som?

Edicions Poncianes deu la seva raó de ser a Joan Ponç (Barcelona, 1927-Saint Paul de Vence, 1984), pintor cabdal de la segona meitat del segle XX.

Joan Ponç va ser un dels principals instigadors de la revista Dau al Set, a l’estètica de la qual es va mantenir fidel durant tota la seva trajectòria artística. Joan Ponç va col·laborar estretament amb poetes i escriptors de la seva època: J. V. Foix, Joan Fuster, Joan Brossa, Luis Goytisolo, José Corredor-Matheos, entre d’altres. L’any 1974, J. V. Foix i Joan Ponç van publicar el llibre d’artista 97 notes sobre ficcions poncianes.

Així va néixer l’adjectiu “poncià”, que portem amb orgull i reivindiquem.

La nostra voluntat és continuar la línia iniciada per Joan Ponç de cercar espais de trobada entre la literatura i l’art. Concebem el llibre com un objecte que ha de seduir el lector amb el tacte de cada pàgina. La nostra intenció és editar llibres amb la màxima qualitat possible, tant en el disseny, com en els materials escollits. Preferim sacrificar l’efectisme per la consistència dels elements seleccionats. L’esquelet que sosté un llibre és allò que li confereix presència interior. Ens estimulen l’estètica, el disseny i la tipografia de les edicions antigues. Pretenem acostar-nos al llibre de bibliòfil, però volem ser accessibles. Entenem que el llibre roman, és a dir, que haurà de resistir les inclemències dels temps.